Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 236


Adjunctul ministrului elen al apărării, în vizită la București


Ministrul adjunct în Ministerul Național al Apărării din Republica Elenă, Vasilios Michaloliakos, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 10 – 12 iulie, la invitația secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, Corneliu Dobrițoiu.

Pe agenda discuțiilor se vor afla teme de interes reciproc referitoare la situația de securitate în Balcani și în zona extinsă a Mării Negre, la operaționalizarea Grupului de Luptă al Uniunii Europene „HELBROC” ( format din Grecia, România, Bulgaria și Cipru), la transformarea Alianței Nord-Atlantice și Agenda Summit-ului NATO de anul viitor.

De asemenea, cei doi demnitari vor discuta despre contribuția română și greacă la operațiile internaționale, în special în Irak și Afganistan, și despre cooperarea militară româno – greacă.

Marți, 10 iulie, de la ora 13.00, cei doi oficiali vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării. Jurnalișii interesați de eveniment vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.30 și 12.50.Biroul de Presă al Ministerului Apărării