Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: cpt. Lucian Neacșu/0723398505

 


Comunicat nr. 259


Festivitate de absolvire la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, vor participa, sâmbătă, 28 iulie a.c., la festivitatea de absolvire a promoției de ofițeri de marină militară și comercială a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a promoției de maiștri militari a Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța.

La ceremonia, care va începe la ora 10.00 pe platoul din incinta Academiei Navale, au fost invitați să participe reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării, oficialități civile, reprezentanți ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, rude și prieteni.

Jurnaliștii vor fi așteptați la sediul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” începând cu ora 09.30 de către reprezentanții Compartimentului relații publice.

***
Înființată la Galați în anul 1872, Școala Flotilei a reprezentat primul pas spre instituționalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marină și racordarea învățământului de marină la solicitările practicii sociale și ale învățământului național.
Ideea constituirii unei școli superioare de profil a fost concretizată în 1909, prin înființarea Școlii Navale Superioare, la Constanța. În august 1973, a luat naștere Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân", care în anul 1990 se transformă în Academia Navală "Mircea cel Bătrân", instituție destinată pregătirii și perfecționării ofițerilor ingineri pentru Forțele Navale și Marina Comercială. Facultatea de Marină Civilă este certificată conform standardelor ISO 9001/2000 privind sistemul de management al calității.
Anul acesta au absolvit 43 de studenți ai Facultății de Marină Militară, 133 de studenți ai Facultății de Marină Civilă și 48 elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării