Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Leonard MOCANU, tel. 0744 359 491

 


Comunicat nr. 315


Șeful Statului Major General va participa la aniversarea Centrului de Informatică al Forțelor NavaleȘeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, va participa vineri, 31 august, începând cu ora 10.30, la Constanța, la festivitatea ocazionată de sărbătorirea a 30 de ani de la înființarea Centrului de Informatică al Forțelor Navale.

Festivitatea, care va cuprinde un ceremonial militar și religios, reprezintă un prilej deosebit pentru foștii și actualii angajați ai unității de a se întâlni și de a rememora momente deosebite din istoria activității de informatică în Forțele Navale. Au fost invitate să participe persoane cu funcții de conducere din Statul Major General și din Forțele Navale, amirali și ofițeri activi, în rezervă și în retragere, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor locale.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi așteptați, între orele 09.45-10.15, la sediul Centrului de Informatică, din Strada Tulcei, nr. 21.
* * *
Centrul de Informatică al Forțelor Navale a fost înființat la 30 august 1977, sub denumirea de Oficiul de Calcul al Marinei Militare. Între 1977 și 1979 a funcționat în garnizoana Mangalia, apoi s-a mutat în sediul actual.

De-a lungul celor 30 de ani de existență, Centrul de Informatică a evoluat continuu, grație eforturilor personalului și modernizării tehnicii și tehnologiei în domeniul informaticii, în prezent fiind specializat, printre altele, în analiza, proiectarea, realizarea, implementarea și mentenanța sistemelor și aplicațiilor pentru Forțele Navale; dezvoltarea, administrarea și mentenanța rețelelor de calculatoare de tip WAN din Forțele Navale; acordarea de asistență tehnică de specialitate în domeniul informatic pentru unitățile din aria de responsabilitate; dezvoltarea și întreținerea paginii de Internet a Forțelor Navale și transmisii de date.

Centrul de Informatică utilizează tehnologii informatice moderne, iar personalul este format din specialiști în domeniu, militari și civili.

Opt ofițeri au fost comandanți ai Centrului de Informatică în cei 30 de ani. Între anii 1989 și 1995 unitatea a fost comandată de locotenent-comandorul dr. Gheorghe Marin, actualul șef al Statului Major General.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării