Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Loredana Tifiniuc, mobil 0723.615.859

 


Comunicat nr. 386


Curs de informare și relații publice organizat de Ministerul Apărării
Direcția Informare și Relații Publice organizează, în perioada 08-19 octombrie, un nou Curs de informare și relații publice pentru persoanele care gestionează această activitate la diferite structuri militare. Festivitatea de deschidere a avut loc, luni, în prezența generalului-maior Tudor Munteanu, șeful Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică.

Principalele obiective ale cursului sunt, printre altele, aprofundarea cunoașterii prevederilor instrucțiunilor care reglementează activitatea de informare și relații publice în armată, exersarea procedurilor de acțiune în situații de criză, antrenarea în vederea relaționării cu mass-media în situații curente, în cele de criză, în cadrul exercițiilor și pe timpul desfășurării misiunilor internaționale.

Calendarul activității este axat pe întâlniri cu experți în relații publice și jurnaliști civili și militari, dezbateri, jocuri de rol și antrenamente media. În premieră, cursanții vor avea ocazia să acționeze, în mod real, în Centrul de Informare a Presei, organizat în cadrul exercițiului MILREX 07, la Făgăraș, și să exerseze o serie de proceduri de lucru cu mass-media.
*
* *
Astfel de cursuri se organizează, la nivelul Ministerului Apărării, din anul 2000 (atât pentru personalul de relații publice – 25 de serii, cât și pentru comandanții de mari unități și comandamente – 14 serii). În această perioadă, cursul a fost absolvit de peste 280 de persoane care își desfășoară activitatea în domeniul relațiilor publice (ofițeri, subofițeri, maiștri militari și civili) și de peste 150 de comandanți.

Biroul de Presă al Ministerului Apărării