Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 406


Seminar internațional la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”


Sala Senatului Universității Naționale de Apărare va găzdui, joi 18 octombrie, seminarul internațional cu tema Promovarea Dreptului Internațional Umanitar. Contribuția cercetării științifice și a educației militare, organizat de Centrul de Studii Strategice de Apărare și Securitate în colaborare cu Delegația Regională pentru Europa Centrală a Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

La lucrările seminarului desfășurat pe două secțiuni, Normele dreptului internațional umanitar – realitate a conflictelor militare și Modelarea conduitei militarilor în sprijinul dreptului umanitar, vor participa specialiști în drept internațional umanitar, militari și civili, din țară și străinătate, și vor fi dezbătute probleme privind contribuția cercetării științifice și educației militare la respectarea dreptului internațional umanitar în acțiunile militare.

Jurnaliștii interesați să participe la eveniment vor fi așteptați, joi, 18 octombrie, între orele 08.45-09.00, la intrarea principală a instituției dinspre Monumentul Eroilor Patriei.Biroul de Presă al Ministerului Apărării