Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 497


COMUNICAT


În perioada 5 – 8 octombrie a.c., șeful Direcției Medicale, domnul general-locotenent dr. Șerban Marinescu, împreună cu o delegație, efectuează o vizită în Germania, la invitația șefului Serviciului Medical al Armatei Germane, domnul general-locotenent dr. Erich Wolfgang Bick.

Principalele probleme care vor fi discutate se referă la identificarea programelor de cooperare între serviciile medicale ale celor două armate, la analizarea posibilităților de cooperare între Spitalul Clinic de Urgență Militar Central și instituții similare ale Armatei Germane. De asemenea, cele două delegații vor face o prezentare a sistemelor de asigurare a asistenței medicale pentru militarii în activitate și familiile acestora.

Un accent deosebit va fi pus, în cadrul discuțiilor, pe dezvoltarea relațiilor de colaborare între cele două armate în vederea dezvoltării sistemului de unități medico-sociale pentru veteranii de razboi și cadrele militare în retragere.

În programul delegației române mai sunt prevăzute întîlniri cu reprezentanți ai conducerii armatei germane și vizitarea spitalului militar din Koblenz.Biroul de Presa al M.Ap.N.