Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 506


COMUNICAT


În perioada 10 – 14 octombrie a.c., domnul Sorin Encuțescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, participă la lucrările reuniunii de toamnă a Comitetului de Legătură interministerială al Organismelor Militare Sociale (CLiMS), care se desfășoară la Balatonkenese, în Ungaria.

Participarea la lucrările reuniunii marchează începerea procesului de aderare la CLiMS a Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din Ministerul Apărării Naționale - structura specializată pentru gestionarea problemelor sociale ale personalului ministerului.

Principalele obiective ale Comitetului sunt o mai bună cunoaștere reciprocă a structurilor, mijloacelor de acțiune și metodelor de funcționare ale organismelor sociale, dezvoltarea multilaterală a schimburilor între personalul armatelor țărilor participante și posibilitatea accesului familiilor militarilor în instituții sociale de odihnă și recuperare, evidențierea unor principii comune de organizare a taberelor internaționale pentru tineri.

Obținerea statutului de membru cu drepturi depline al CLiMS, prevăzută a avea loc la 1 octombrie 2005, va asigura accesul personalului M.Ap.N. la facilități de odihnă și recuperare medicală aparținând armatelor țărilor membre (Belgia, Cehia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Ungaria), în baza schimburilor reciproce.
Biroul de Presa al M.Ap.N.