Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 520


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Militarii români ai Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” au executat miercuri, 20 octombrie, o misiune de supraveghere a conductei magistrale de petrol care traversează Irakul de la nord la sud. Obiectiv strategic important pentru poporul irakian, conducta a devenit, după terminarea războiului, ținta grupărilor criminale specializate în furtul de petrol.

Scopul misiunii a fost de monitorizare a magistralei în vederea identificării eventualelor probleme care ar putea afecta transportul de țiței, având în vedere că, în curând, conducta va fi repusă în funcțiune. În prezent, echipe de specialiști lucrează la repararea infrastructurii, protecția lor fiind asigurată de forțele irakiene de securitate.

Militarii români au identificat mai multe locuri în care s-au executat sabotaje asupra conductei, descoperind în zonă elemente de muniție de artilerie și aviație, care au fost securizate și marcate, fiind anunțată o echipă de specialiști care urmează să le distrugă.


Biroul de Presa al M.Ap.N.