Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 73


COMUNICAT


Un numar de 17 ofiteri si un subofiter din unitati ale M.Ap.N. participa, in perioada 25 martie – 5 aprilie a.c., la exercitiul NATO/PfP "COOPERATIVE JAGUAR 2003", care se desfasoara la baza aeriana Karup din Danemarca. Reunind aproximativ 500 de militari din 17 state membre ale Aliantei si din unele tari semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (Azerbaidjan, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Moldova, Romania si Suedia), acesta este primul exercitiu de comandament integrat ce se desfasoara dupa Summitul de la Praga, intr-un moment in care are loc reorganizarea structurii de comanda si control a Aliantei Nord-Atlantice.
Scopul exercitiului este de perfectionare a deprinderilor participantilor pentru lucrul intrunit de comandament potrivit procedurilor NATO in vederea planificarii si conducerii operatiilor in sprijinul pacii si a celor de raspuns in situatii de criza.
Militarii romani sunt incadrati pe functii din comandamentul integrat al fortei multinationale si din comandamentul componentei terestre care s-au constituit pentru rezolvarea situatiilor ce vor fi jucate pe parcursul desfasurarii exercitiului.Biroul de presa al MApN