Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 629


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți”, aflat misiune în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

În perioada 24-26 decembrie a.c., o delegație condusă de dl. general-maior Teodor Frunzeti, comandantul Comandamentului 2 Operațional, s-a deplasat în Afganistan pentru a sărbători Crăciunul împreună cu militarii români aflați în misiune în acest teatru de operații. Prima întâlnire a avut loc, în dimineața zilei de 24 decembrie, la Kabul, cu o parte dintre militarii participanți la misiunea ISAF, cărora le-au fost oferite daruri din partea ministrului apărării naționale și a șefului Statului Major General, precum și alimentele necesare preparării unei tradiționale mese de Crăciun.

Următorul obiectiv al delegației române a fost Aeroportul Internațional din Kandahar, unde Batalionul 281 Infanterie din Râmnicu Sărat își îndeplinește misiunile în cadrul operațiunii Enduring Freedom. În cadrul unei adunări festive desfășurată pe platoul situat în incinta campului românesc, domnul general-maior Frunzeti a înmânat fiecărui militar câte un briceag personalizat, inscripționat „Crăciun 2004 - Afganistan”/ „oferit de ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General” și o felicitare semnată de domnul Ioan Mircea Pașcu și de generalul Eugen Bădălan. Semnificația momentului a fost subliniată de colindele tradiționale românești interpretate de șase colindători din cadrul muzicii militare a Brigăzii 282 Mecanizată din Focșani.

Vineri, 25 decembrie, militarii râmniceni împreună cu oaspeții lor au participat la slujba Nașterii Domnului, oficiată în biserica din tabăra românească, după care s-au reunit la cina festivă de Crăciun, unde au fost invitați și reprezentanți ai partenerilor din Coaliție. Au fost servite mâncăruri cu specific românesc (caltaboș, tobă, lebăr, piept ardelenesc), friptură de porc și cârnați la grătar, iar la desert cozonac.

Pentru toți militarii care își desfășoară activitatea în Kandahar, a avut loc un concert de colinde, muzică instrumentală și de divertisment susținut de grupuri vocal-instrumentale americane, la care au fost invitați să susțină un recital și formația românească.Biroul de Presa al M.Ap.N.