Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 81


COMUNICAT


In perioada 1-4 aprilie a.c., ministrul apararii din Republica Azerbaidjan, general-colonel Safar Abiyev, insotit de o delegatie militara, va efectua o vizita oficiala in Romania, la invitatia domnului Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale.

In cadrul intalnirii dintre cei doi ministri vor fi abordate subiecte legate de situatia politico-militara din sud-estul Europei si zona Caucazului, evolutiile actuale in privinta actiunilor pentru dezarmarea Irakului, stadiul si perspectivele de dezvoltare a colaborarii militare bilaterale.

Programul oficialului azer include primiri la Presedintia Romaniei, la Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor, la Ministerul Afacerilor Externe, precum si o intalnire cu seful Statului Major General.

Delegatia azera va vizita Statul Major al Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Navale, Centrul de Simulare si Centrul Regional de Pregatire PfP, din Academia de Inalte Studii Militare, Academia Fortelor Aeriene si o unitate de vanatori de munte.

Marti, 1 aprilie, de la ora 13.30, cei doi ministri ai apararii vor face declaratii de presa la sediul M.Ap.N. Jurnalistii acreditati vor fi asteptati, pentru acces in institutie, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), intre orele 13.00 si 13.20.Biroul de presa al MApN