Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 25


COMUNICAT


În perioada 24 ianuarie – 2 februarie a.c., un pluton din cadrul Batalionului de Infanterie Marinã, de la Babadag, va participa la o tabãrã de instruire montanã în zona Soveja, județul Vrancea, ocazie cu care militarii se vor antrena, alãturi de militari din cadrul unui batalion din Brãila, în scopul perfecționãrii deprinderilor practice necesare îndeplinirii unor misiuni specifice în condiții geoclimatice diferite de cele ale litoralului.

Aflați sub comanda sublocotenentului Dorin Iordache, militarii vor efectua antrenamente pe timp de zi și de noapte care cuprind recunoașterea terenului, ședințe de pregãtire specifice mediului montan și o ședință de tragere cu armamentul individual.


* * *


Batalionul de Infanterie Marinã a fost înființat la 28 octombrie 1971. În prezent infanteriștii marini se pregãtesc pentru operațiuni de cãutare și salvare la fluviu, în Delta Dunãrii, zona lagunarã și pe litoral, misiuni de protecție a forțelor, controlul la bord al navelor fluviale și maritime, precum și sprijinirea autoritãților în cazuri de urgențe civile.

Unitatea este o structurã profesionalizatã, aflată în curs de operaționalizare, care a participat la aplicații naționale și internaționale desfășurate pe teritoriul național și în țãri membre NATO sau partenere (Olanda, Portugalia, Polonia, Ucraina).


Statul Major al Fortelor Navale