Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Liviu Dragoman, 0728.083.260

 


Comunicat nr. 60


Selecție pentru „Tabăra de vară pentru cercetași”


Ministerul Apărării, prin Direcția Informare și Relații Publice, lansează începând din 27 februarie, pe pagina proprie de internet (www.mapn.ro/tabara), concursul național de selecție pentru participarea elevilor de liceu din clasele IX-XI la a cincea ediție a “Taberei de vară pentru cercetași”.

Anul acesta tabăra se va desfășura, în perioada 27 iulie - 3 august, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Navale.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret și Asociația Euroatlantică “Manfred Worner”.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra își propune să dezvolte și să valorifice calitățile fizice și morale ale tinerilor participanți, spiritul de competiție și de echipă.

Concursul de selecție cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoștințele elevilor despre Armata României, NATO și UE. În prima etapă (27 februarie – 20 aprilie 2008), echipe constituite din câte doi liceeni vor trebui să completeze un formular de înregistrare și să răspundă la 15 întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (21 aprilie – 8 iunie 2008), se califică echipele care au răspuns corect la cel puțin zece întrebări ale primei etape, sarcina acestora fiind de a răspunde la un nou set de întrebări.

În perioada 10 - 15 iunie a.c., juriul concursului va evalua răspunsurile trimise prin e-mail de echipele înscrise, primele 21 dintre acestea urmând să participe la tabăra de pregătire.
Programul taberei va cuprinde activități aplicativ – militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare și turistice din zonă.

Detalii cu privire la acțiune pot fi obținute de pe pagina web www.mapn.ro/tabara, precum și de la responsabilul de proiect, locotenent-colonelul Liviu Dragoman, telefon 0728.083.260.Biroul de Presă al Ministerului Apărării