Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 44


COMUNICAT


Un elicopter de tip IAR 330, aparținând Forțelor Aeriene Române, a efectuat astăzi, 8 februarie a.c., transporturi umanitare pe ruta Mihail Kogălniceanu – Albești – Abrud – General Scărișoreanu - Constanța. Zborul a fost aprobat de ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, la solicitarea prefectului județului Constanța. Localitatea Albești, izolată în urma viscolului din ultimele zile, a fost aprovizionată astfel, în regim de urgență, cu pâine și mălai. De asemenea, au fost transportați la Spitalul Județean din Constanța, doi adulți și doi copii din această localitate, un copil din Abrud, precum și o femeie însărcinată împreună cu un alt copil din localitatea General Scărișoreanu.

Tot în cursul acestei zile, un remorcher fluvial aparținând Forțelor Navale Române asigură, la solicitarea primăriei Tulcea, trei transporturi de persoane între localitățile Tulcea și Tudor Vladimirescu.

La ordinul șefului Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, Centrul Operațional de Conducere Militară monitorizează permanent situația din teritoriu iar până la normalizarea acesteia, toate subunitățile de intervenție sunt pregătite să acționeze, la cererea autorităților, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de situații.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General