Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 86


COMUNICAT


In zilele de 7 si 8 aprilie a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, insotit de o delegatie, va face o vizita oficiala in Ungaria, la invitatia omologului sau, domnul Ferenc Juhász.

Discutiile vor viza, in principal, probleme legate de securitatea si cooperarea in Europa de Sud-Est, bazinul Marii Negre si zona Caucazului, evolutiile privind Politica Europeana de Securitate si Aparare, rolul si contributia statelor candidate din perspectiva integrarii in Uniunea Europeana. De asemenea, vor fi abordate probleme privind extinderea si transformarea Aliantei Nord-Atlantice, experienta Ungariei din perioada de preaderare la NATO, prioritatile si perspectivele dezvoltarii relatiilor dintre Romania si Ungaria in domeniul militar si in cel al politicii de aparare.

Domnii Ioan Mircea Pascu si Ferenc Juhász vor semna Acordul intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Ungare privind cooperarea in domeniul militar.

Programul delegatiei romane include vizite la Ministerul de Externe si la Comisia pentru Aparare a Parlamentului Ungariei, precum si depunerea unei coroane de flori in Piata Eroilor.

Biroul de presa al MApN