Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 57


Batalionul 2 Infanterie și-a preluat responsabilitățile în Irak


Maiorul Mihăiță Ciobancă, ofițerul de relații publice al contingentului român din Irak, a transmis următoarea corespondență:

Comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, maiorul Daniel Petrescu, i-a informat pe reprezentanții autorităților locale din aria de responsabilitate despre preluarea de către unitatea sa a responsabilităților în zonă și a discutat cu aceștia probleme legate de situația de securitate.

Întrevederea a avut loc duminică, 13 februarie a.c., în Campul Mittica (An Nasiriyah), fiind prima de la sosirea batalionului în teatrul de operații. Discuțiile au vizat continuarea proiectelor de cooperare civili-militari (CIMIC) aflate în desfășurare, identificarea și lansarea altora noi, acolo unde situația o impune. S-a discutat și despre capacitatea poliției locale de a-și îndeplini misiunile, precum și despre posibilitatea ca batalionul să acorde asistență în pregătirea forțelor de poliție irakiene.

Reprezentanții autorităților locale au spus că, acum, după alegeri, situația se va menține calmă din punct de vedere al securității și că ar trebui să se pună accent pe dezvoltarea proiectelor de cooperare civili-militari, printr-o implicare directă a autorităților locale.

La întâlnire a participat și locotenent-colonelul Dorin Blaiu, comandantul Batalionului 812 „Șoimii Carpaților”, care și-a încheiat duminică misiunea în Irak. Guvernatorul delegat al regiunii Suq Ash Shuyukh a evidențiat faptul că asigurarea securității în aria de responsabilitate a militarilor români, pe timpul alegerilor, a fost un succes. Blaiu a mulțumit reprezentanților autorităților locale pentru buna colaborare pe timpul prezenței “Șoimilor” în Irak și le-a înmânat reprezentanților autorităților locale câte o „Diplomă de Onoare”.Biroul de Presa al M.Ap.N.