Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Mugurel PASCU tel. 0744.359518

 


Comunicat nr. 274


Fregata „Regele Ferdinand” va participa la Operația „ACTIVE ENDEAVOUR”


Fregata „Regele Ferdinand” va părăsi, vineri, 19 septembrie, portul Constanța pentru a participa la exerciții navale în Marea Mediterană și la Operația „Active Endeavour”.

În perioada 24 septembrie - 10 octombrie, fregata va participa la exercițiul „Noble Midas”, ce se va desfășura în Marea Mediterană. Pe parcursul acestuia, nava românească va fi supusă unui proces de evaluare NATO nivel II privind interoperabilitatea cu navele din țările Alianței.

În luna iulie a acestui an, nava a fost evaluată național nivel II în cadrul exercițiului „Breeze -Certex”, ce a avut loc în Bulgaria.

După încheierea exercițiului “Noble Midas”, fregata „Regele Ferdinand” va participa, în perioada 10 octombrie - 13 noiembrie, la Operația „Active Endeavour”, ce se desfășoară, sub comandă NATO, în Marea Mediterană.

Este a treia participare a navei în cadrul acțiunii de monitorizare a traficului naval și aerian în scopul combaterii traficului ilegal și a acțiunilor navale asimetrice.

Nava este comandată de comandorul Marian Săvulescu și va avea la bord pentru această misiune un echipaj alcătuit din 203 de marinari, dintre care 16 ofițeri.

Ceremonialul prilejuit de plecarea navei în misiune va avea loc pe dana militară a Portului Constanța, începând cu ora 09.00, în prezența unor oficialități militare, a reprezentanților autorităților locale, a unor veterani, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și a membrilor familiilor echipajului.

Jurnaliștii interesați să participe la acest eveniment vor fi așteptați la intrarea în portul Constanța, poarta nr. 1, începând cu ora 08.30.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării