Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 86


Depozit de armament și muniții descoperit în Afganistan de militarii români


Locotenent-colonelul Virgil Petri, comandantul Detașamentului ANA TRAINING III aflat în misiune în Afganistan, a transmis următoarea informație de presă:

Militarii români care participă la instruirea Armatei Naționale Afgane au finalizat, la sfârșitul lunii februarie, în cooperare cu militari americani, o misiune de cercetare-scotocire în localitatea Mushaky, din districtul Garap, și au descoperit un depozit de armament și muniții.

In urma acțiunii au fost confiscate două mitraliere antiaeriene, nouă mitraliere calibru 7,62 mm, 17 aruncătoare de grenade AG 7, 22 pistoale-mitralieră, patru pistoale, mine antipersonal și antitanc, muniție de infanterie și lovituri de aruncător, două stații de radio în stare de funcționare, o importantă sumă de bani, precum și aproximativ două kilograme de droguri.

Toate materialele găsite au fost transportate într-o tabără militară americană de lângă Kabul, unde au fost inventariate și predate eșaloanelor în drept.
* * *
Militarii detașamentului ANA TRAINING III sunt dislocați în tabăra Phoenix, lângă Kabul, și îndeplinesc misiuni de consiliere în pregătirea pentru luptă a ofițerilor statului major al unui batalion de infanterie afgan, precum și de pregătire și instruire a militarilor în specialități cum sunt cercetare, tancuri și mentenanță. De asemenea, militarii români organizează și desfășoară, împreună cu partenerii de coaliție - americani, englezi, francezi, germani, neozeelandezi, canadieni, mongoli și bulgari - schimburi de experiență, trageri cu armamentul de infanterie, exerciții de conducere a mașinilor de luptă și a tancului T-62.

Acționând conform parametrilor de performanță ai Forțelor Coaliției, detașamentul românesc se situează pe locul doi, după militarii americani, ca număr și importanță a misiunilor executate.Biroul de Presa al M.Ap.N.