Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 89


Profesionalism la standarde NATO, la Buzău


"A fost o analiză serioasă, făcută de adevărați profesioniști” a apreciat ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, la încheierea Ședinței de analiză pe anul 2004 a Comandamentului 2 Operațional Întrunit "Mareșal Alexandru Averescu", care a avut loc astăzi la Buzău.

“Am remarcat cu bucurie că militarii de aici sunt foarte bine motivați, știu foarte bine ce au de făcut și și-au propus ca, în 2005, să aibă cele mai bune calificative din armata română.

De asemenea, precizez faptul că nu se pune, în acest moment, problema mutării într-o altă locație a acestui comandament", a mai spus Atanasiu.

Pe ordinea de zi a ședinței, la care au mai participat generalul dr. Eugen Bădălan, șeful Statului Major General, șefi de structuri centrale din cadrul M.Ap.N, s-au aflat nivelul de îndeplinire a planului cu principalele activități în anul 2004 și obiectivele Comandamentului pentru acest an.

Comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, general maior dr. Teodor Frunzeti, a declarat că "au fost punctate realizările din 2004, precum și direcțiile de acțiune din 2005, astfel încât să se eficientizeze activitatea comandamentului". El a precizat că "dorim să demonstrăm prin fapte că suntem într-adevăr profesioniști pentru a ne înscrie cu motoarele în plin în ceea ce înseamnă transformarea armatei române, apropierea cât mai deplină de procedurile standard ale NATO".

Au fost analizate modalitățile de creștere a responsabilizării fiecărei structuri și propunerile de îmbunătățire a cadrului normativ pentru optimizării tuturor activităților comandamentului, atât cele de instruire prin exerciții și aplicații tactice, cât și cele prin care sunt coordonate contingentele din teatrele de operații. În acest context, se are în vedere profesionalizarea integrală a personalului comandamentului.

x x x
Comandamentul 2 Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu” a fost înființat în anul 2000, în urma restructurării Armatei a 2-a. Adaptându-se la schimbările impuse de procesul de reformă a armatei române, comandamentul are, în prezent, o nouă structură, similară comandamentelor operaționale din țările membre NATO, fiind în măsură să asigure îndeplinirea unor misiuni complexe, cum ar fi: planificarea și conducerea operațiilor întrunite pentru respingerea unei agresiuni militare pe teritoriul național, împreună cu forțele aliate, comanda și controlul operațional asupra contingentelor militare românești aflate în misiune în afara teritoriului național.
Biroul de Presa al M.Ap.N.