Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 196


Misiuni ale militarilor români în zonele sinistrate din județul TimișUn număr de 79 de militari aparținând Ministerului Apărării Naționale continuă și astăzi, 4 mai a.c. sprijinirea autorităților din județul Timiș.

Centrul Operațional de Conducere Militară monitorizează derularea a 5 misiuni în zonele Crai Nou, Grăniceri, Ionel, Otelec, Foeni și Cruceni, la care participă militari din Batalionul 32 Infanterie (Timișoara), Batalionul 136 Treceri (Alba Iulia), respectiv din Batalionul 52 Geniu (Satu Mare) cu 9 autospeciale DAC și 13 bărci de asalt. De asemenea, se continuă lucrările de refacere ale digului de pe râul Timiș, transportul de ajutoare constând în materiale de construcții și acțiunile de salvare a bunurilor materiale.

Din 18 aprilie a.c., data începerii intervențiilor Armatei în zona afectată de inundații din județul Timiș, la cele peste 60 de misiuni umanitare au participat 190 de militari din Timișoara, Satu Mare și Alba Iulia. Tehnica folosită de aceștia însumează 17 autocamioane DAC , 3 autospeciale DAC cu pontoane și unul cu șalupă, 18 bărci de asalt și autoturisme de teren. Totodată au fost utilizate 2 elicoptere IAR 330 Puma pentru evaluarea situației din zonă, evacuarea de persoane și transport de alimente, acestea totalizând un număr de aproape 17 ore de zbor.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General