Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 244


Armata continuă să acorde sprijin în zonele afectate de inundații


Ministerul Apărării Naționale continuă să răspundă solicitărilor autorităților locale pentru ajutorarea persoanelor sinistrate din județele Timiș și Buzău.

Astfel, marți, 24 mai a.c., în zonele Foieni, Cruceni și Grăniceri, din județul Timiș, militari din cadrul Batalionului 32 Infanterie (Timișoara) și Batalionului 52 Geniu (Satu Mare) au efectuat transporturi de persoane și alimente folosind bărci cu motor și autocamioane DAC.

În județul Buzău, la Mărăcineni, un detașament format din 53 de militari geniști continuă lucrările de construcție a celui de-al doilea pod peste râul Buzău, care va fi destinat autovehiculelor și pietonilor. De asemenea, Batalionul 96 Geniu, din București, a transportat și pus în funcțiune, în localitatea Nehoiu, o instalație de filtrare a apei.

* * *

Pentru activitatea desfășurată de militari în zona Gătaia, din județul Timiș, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a primit o scrisoare de mulțumire din partea conducerii primăriei localității.

“Au fost zeci de dovezi de moralitate, de umanism și de spirit de solidaritate, pe lângă alte coordonate etice care definesc Armata Română”, se menționează în mesajul adresat ministrului apărării.Biroul de Presa al M.Ap.N.