Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 266


Acțiuni de îngrijire a cimitirelor eroilorCimitirele Eroilor din garnizoanele Craiova și Brăila vor fi reamenajate, în perioadele 8 - 22 iunie și 4 - 16 iulie a.c., de militari români și germani, organizați în cadrul unor tabere mixte pentru îngrijirea mormintelor de război germane.
Această activitate, intrată în tradiția colaborării dintre cele două armate, are ca obiectiv reabilitarea mormintelor și operelor comemorative, ridicate în memoria militarilor care au luptat în cele două războaie mondiale.

Taberele sunt organizate în conformitate cu prevederile Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele de război românești din Germania și mormintele de război germane din România, ratificat prin Legea nr. 170/1997.

Acțiunile sunt coordonate de Secția Tradiții Militare și Educație Civică din Departamentul pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice. Persoană de contact: colonel Valentin-Marius Radu, telefon 0721339296.Biroul de Presa al M.Ap.N.