Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 283


Curs de pregătire a jurnaliștilor pentru zonele de conflict


În săptămâna 20-24 iunie a.c., la București (Batalionul 96 Geniu, 20-22 iunie) și la Brăila (Batalionul 528 Cercetare, 23-24 iunie), se va desfășura cea de-a doua ediție a „Cursului de bază introductiv pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict”, organizat de MinisterulApărării Naționale.

Jurnaliștii participanți vor avea ocazia să se întâlnească, pe timpul cursului, cu ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, cu șeful Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, și cu șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Sorin Ioan.

Scopul cursului este de a-i pregăti pe jurnaliști pentru situațiile în care s-ar putea afla atunci când acționează în zone de conflict. Vor fi parcurse aspecte teoretice privind factorii de risc din zonele în care au loc acțiuni militare, procedurile de desfășurare a acțiunilor de luptă și regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie.

Se vor prezenta, de asemenea, diverse tipuri de armament, muniții, dispozitive explozive, tehnici de protecție NBC și de acordare a primului ajutor. În cadrul modulului practic al cursului se va exersa rezolvarea unor situații cât mai apropiate de realitatea dintr-un teatru de operații.

Cursul va fi urmat de 20 reprezentanți ai mass-media din București și din țară. Programul de pregătire se desfășoară prin contribuția comună a specialiștilor militari și a unor jurnaliști cu experiență în relatarea evenimentelor din zone de conflict.

Deschiderea oficială a cursului va avea loc luni, 20 iunie, ora 9.00, la sediul Batalionului 96 Geniu, din Șoseaua Olteniței, nr. 219. Alte detalii pot fi obținute de la locotenent-colonelul Liviu Dragoman, 0723-243.666.Biroul de Presa al M.Ap.N.