Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 298


Marinari de pe fregata “Regina Maria” sancționați pentru indisciplină


Conform ministrului apărării naționale, Teodor Atanasiu, Consiliul Militar al Statului Major al Forțelor Navale a hotărât sancționarea membrilor echipajului Fregatei “Regina Maria” care au încălcat reguli ale disciplinei militare. Referitor la acest caz, Atanasiu declara, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că se vor lua măsuri împotriva membrilor echipajului care și-au manifestat public nemulțumiri cu privire la legislația în vigoare.

Comandantul fregatei, căpitan-comandor Valentin Borșaru, a fost schimbat din funcție și pus la dispoziția Comandamentului Operațional Naval, urmând să fie încadrat într-o altă funcție. Militarilor angajați prin contract, caporalului Șerban Gheorghe, soldatului Țațu Dragoș și caporalului Bugoi Marian, le-au încetat contractele de muncă.

Alte măsuri disciplinare îi vizează pe comandantul Comandamentului Operațional Naval, pe locțiitorul acestuia, pe comandantul secund al fregatei “Regina Maria” și pe șeful mecanic al navei.

La revenirea în țară a fregatei, o comisie a Comandamentului Operațional Naval va analiza măsura în care și alți militari au contribuit la starea de indisciplină din cadrul echipajului, urmând să se propună, după caz, sancționarea acestora.

Ministrul Teodor Atanasiu a aprobat detașarea în funcție a comandorului Sorin Learschi pentru a prelua comanda fregatei “Regina Maria”.Biroul de Presa al M.Ap.N.