Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 321


Armata intervine la inundații200 de militari din unitățile militare din garnizoana Focșani acționeză pentru evacuarea persoanelor din 12 localități vrâncene afectate de inundații. În Rădulești, Odobești, Garoafa, Biliești, Lămotești, Vizantea, Măicănești, Câmpeanca, Doaga, Vânători, Mirceștii-Vechi și Răstoaca, s-a intervenit cu autocamioane, bărci autopropulsate, autotractoare de artilerie și transportoare amfibii blindate. La Galați, militarii focșăneni participă la evacuarea persoanelor și a bunurilor materiale din cartierul Filești care este amenințat de furia apelor.

Parașutiștii din batalionul de la Bacău ajută la deblocarea de aluviuni a podului de la Mărgineni, iar la Ocoliș, județul Alba, vânătorii de munte continuă operațiunile de salvare a oamenilor din 40 de case inundate.

Un elicopter IAR 330 și unul Puma 75, de la Baza 90 Transport Aerian s-au alăturat acțiunilor de evacuare a persoanelor sinistrate din zona Cosmești, județul Vrancea. Un alt elicopter Puma 103, din aceiași unitate continuă acțiunile de salvare a populației din Zemeș, județul Bacău.Biroul de Presa al M.Ap.N.