Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 322


COMUNICAT DE PRESA


Ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a dispus organizarea, începând de astăzi, a unui pod aerian între București și județele afectate de inundații din Moldova pentru transportul ajutoarelor, alimentelor și apei potabile.

În ultimele 48 de ore, Ministerul Apărării Naționale a intervenit, în situații de urgență, cu 1027 militari, 8 elicoptere, 16 transportoare amfibii blindate, o autosanitară, 68 de camioane, 20 de autocisterne, 20 de bărci pneumatice, pentru diminuarea și înlăturarea efectelor inundațiilor.

În cursul zilei de astăzi, joi, 14 iulie a.c., un detașament din Brigada 282 Mecanizată din Focșani acționează cu autocamioane și bărci pneumatice de asalt în cadrul unor operațiuni de salvare-evacuare de persoane și bunuri în cinci localități din județul Vrancea: Vadu Roșca, Biliești, Nănești, Câmpeanca și Vulturu.

Persoanelor sinistrate din localitățile Corbu Vechi și Măxineni, județul Brăila, și Umbrărești, județul Galați, le este acordat sprijin de militarii din Brigada 10 Geniu, cu autocamioane și bărci pneumatice de asalt. Într-o unitate militară din Bacău au fost amenajate spații pentru a asigura cazarea persoanelor evacuate din calea apelor.

Peste 60 de militari, din Brigada 8 Artilerie Focșani, lucrează la consolidarea digului de la Nămești pe râul Siret, iar în județul Bacău, un detașament din Batalionul Tancuri evacuează populația din casele afectate de inundații în localitatea Asău.

Se continuă transportul de apă potabilă locuitorilor din Valea Ierii, județul Cluj, Ocoliș, județul Alba. Militarii din Craiova aprovizionează cu apă potabilă trei localități din județul Dolj: Motoci, Murgași, Lacrița și două localități din județul Olt: Găvănești și Milcovul Vale.Biroul de Presa al M.Ap.N.