Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 357


Informatie de presa


În perioada 6-16 august a.c., la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din Constanța se desfășoară cea de-a doua ediție a Taberei de vară pentru cercetași, organizată de Direcția Relații Publice a M.Ap.N., în colaborare cu Statul Major al Forțelor Navale și în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Tineret, Asociația Euroatlantică “Manfred Wőrner” și Casa NATO.

Desfășurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălțime!”, tabăra are ca obiective promovarea, în rândurile elevilor de liceu, a imaginii Armatei României și a NATO, a spiritului de competiție și a celui de echipă, dezvoltarea și valorificarea calităților fizice ale tinerilor participanți.

În program sunt incluse activități cu specific militar, cum sunt: prezentarea armamentului de infanterie, executarea de trageri cu armament cu aer comprimat, prezentarea și executarea unor elemente de cercetare (a itinerariului de deplasare, a unui curs de apă, a unei clădiri, a unei păduri). Tinerii participanți vor fi familiarizați cu elementele de bază ale instrucției marinărești, cu diferite procedee de orientare în teren și de supraviețuire în condiții și situații speciale. De asemenea, pe timpul taberei ei vor desfășura activități sportive și aplicativ-militare (aruncarea grenadei, trecerea pistei cu obstacole, ștafeta militară) și vor participa la festivitățile dedicate Zilei Marinei Române, precum și la ceremonialul de preluare de către țara noastră a comenzii BLACKSEAFOR.

Participanții - 48 de elevi din București, Oradea, Sibiu, Roman, Slatina, Ploiești, Suceava și Constanța - au fost selecționați în urma unei competiții naționale, desfășurate on-line pe web-site-ul M.Ap.N. (www.mapn.ro/tabara) în perioada februarie – iunie a.c.


Festivitatea de deschidere a taberei va avea loc duminică, 7 august, ora 10.30, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, din Constanța.
Pentru detalii și informații despre activitate se va lua legătura cu locotenent-colonelul Liviu Dragoman tel.: 0723-243.666.

Biroul de Presa al M.Ap.N.