Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 408


Informație de presă


„Mulțumirile mele sincere prietenilor români care lucrează împreună cu noi ca niște frați, de la începutul acestei misiuni. Mulțumesc România!”, acestea au fost cuvintele rostite la adresa militarilor români de comandantul Comandamentului Operațional Interforțe al armatei italiene, generalul-locotenent Fabrizio Castagnetti, în cadrul unui ceremonial care a avut loc ieri, în campul Mittica, din Irak.

Cu acest prilej, generalul de brigadă Roberto Ranucci, comandantul Brigăzii „Ariete”, a preluat comanda Forței Operaționale Întrunite, în subordinea căreia se află și militarii români din Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri” și cei din Compania de Poliție Militară.

Brigada „Ariete”, care a mai îndeplinit o misiune în Irak în prima parte a anului trecut, s-a instruit, împreună cu militari din Brigada 282 “Unirea Principatelor”, în poligonul Smârdan, din județul Galați, în luna octombrie a anului 2004.

La evenimentul din campul Mittica au mai fost prezenți comandantul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, general maior James Dutton, ofițeri americani, britanici, italieni și români din structurile Forței Multinaționale. De asemenea, au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai armatei și poliției irakiene din provincia Dhi Qar.Biroul de Presa al M.Ap.N.