Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 525


Reprezentare românească la Conferința comandanților


O delegație condusă de șeful Colegiului de Management al Crizelor și Operații Multinaționale, colonel Gheorghe Calopăreanu, participă la Conferința comandanților centrelor de pregătire NATO/PfP, care are loc la Salonic, Grecia, în perioada 21-24 noiembrie.

În cadrul conferinței vor fi dezbătute aspecte referitoare la politicile și directivele de învățământ și pregătire în cadrul NATO, la rolul Centrelor de pregătire PfP în Parteneriatul Euro-Atlantic, precum și la continuarea cooperării și armonizarea activităților de învățământ în aceste centre.

Colegiul de Management al Crizelor și Operații Multinaționale a fost înființat la 1 octombrie 2005 și are în subordine Centrul Regional de Pregătire NATO/PfP. Colegiul este o unitate funcțională de bază a Universității Naționale de Apărare « Carol I », specializată în pregătirea personalului militar și civil, din România și din alte țări, în domenii cum ar fi: planificarea și conducerea acțiunilor militare intercategorii de forțe și multinaționale, managementul crizelor, operații speciale, combaterea terorismului sau cooperare civili-militari.
În cadrul Centrului Regional de Pregătire NATO/PfP cursurile se desfășoară exclusiv în limba engleză. De la înființarea Centrului, în 1997, au participat la cursuri 1843 militari și civili, din care 228 provin din state membre NATO și PfP.


Biroul de Presa al M.Ap.N.