Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Marian GAVRILĂ

 


Comunicat nr. 104


Fregată franceză în vizită la Constanța


În perioada 4 – 8 aprilie a.c., fregata franceză JEAN BART efectuează o vizită în portul Constanța.

În program sunt incluse primiri la Comandamentul Operațional Naval, la autoritățile publice locale și vizite la instituții aparținând Forțelor Navale Române, depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor Francezi din primul război mondial (Cimitirul Central), precum și activități culturale și sportive în orașul Constanța și în stațiunile de pe litoral.

Vizita fregatei franceze la Constanța se va finaliza cu un exercițiu pe mare de tip PASSEX, executat în comun cu fregatele românești REGELE FERDINAND și REGINA MARIA.

*****************************************************************
Marți, 4 aprilie a.c., ora 14.30, va avea loc o conferință de presă la bordul fregatei franceze. Jurnaliștii interesați vor fi așteptați la intrarea în „dana pasagere”, începând cu ora 14.10. Manevra de intrare și acostare a fregatei la dană se va efectua marți,4 aprilie, între orele 9.00-9.30.

Fregata JEAN BART, comandată de comandorul Pascal Ausseur, face parte din clasa OLIVER HAZARD PERRY și are un echipaj compus din 236 militari, dintre care 29 sunt ofițeri. Caracteristici tehnice: lungimea - 139 metri, lățimea - 15 metri, pescajul - 6,5 metri, deplasamentul - 4000 tdw.
Fregatele “Regina Maria”și “Regele Ferdinand”, comandate de comandorii Costel Tătaru și, respectiv, Sorin Learschi, au următoarele caracteristici tehnice: deplasament 4900 tdw, lungime 148,2 metri, lățime 14,75 metri, viteză maximă 30 noduri, pescaj maxim 4,6 metri, număr de punți 7, autonomie 4500 mile marine.
Statul Major al Fortelor Navale