Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 147


MESAJ DE CONDOLEANȚE din partea ministrului apărării naționale


„Sunt momente în viață în care cuvintele nu pot exprima sentimentele care ne încearcă. Inimile noastre sunt alături de familia și prietenii sublocotenentului Bogdan Hâncu și de familiile camarazilor italieni, care și-au pierdut viața în Irak, în urma unui atac terorist laș și fără sens.

În asemenea clipe ne simțim mai săraci și mai singuri. Și nici nu cred că am putea să ne simțim altfel, acum, când am pierdut un membru al familiei armatei noastre. Sunt convins că în asemenea momente, toți românii sunt alături de militarii Armatei României, care au nevoie de susținerea lor.

Camaradul nostru a îndeplinit toate ordinele primite cu dăruire, demnitate și profesionalism, înțelegând importanța misiunii pe care o executa pentru promovarea intereselor națiunii române. Ne plecăm în fața jertfei sale cu tot respectul cuvenit unui semen care a făcut sacrificiul suprem pentru binele țării.

Știu că nimic și nimeni nu va putea alina durerea familiei îndoliate. Cu toate acestea, noi vom continua să facem tot ceea ce este omenește posibil, moral și material, pentru a alina suferința în urma pierderii sublocotenentului Bogdan Hâncu.

Bogdan este, din păcate, o nouă victimă din rândul militarilor români în teatrele de operații. Este tributul de sânge pe care, iată, suntem nevoiți să îl plătim în lupta împotriva terorismului internațional. Speranța noastră este că sacrificiul acesta nu va fi zadarnic și că poporul irakian va avea, și cu ajutorul nostru, un viitor democratic și liber.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE, TEODOR ATANASIU