Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Sorin Sava

 


Comunicat nr. 161


Informatie de presa


În ultimul număr al revistei „Mediterranean Quarterly” a fost publicat, sub sigla prestigioasei edituri a Universității Duke din Statele Unite ale Americii (Duke University Press), un studiu pe probleme de politică de apărare și control civil în domeniul planificării apărării, semnat de George Cristian Maior, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politica de Apărare din M.Ap.N., și doamna Mihaela Matei, șefa secției Politici de Apărare și Securitate, din același departament.

Intitulat „Armonizarea relațiilor civili-militari în sud-estul Europei: Analiză asupra planificării apărării în România” (Bridging the Gap in Civil-Military Relations in Southeastern Europe: Romania’s Defence Planning Case), studiul propune o nouă abordare teoretică asupra rolului armatei într-o societate în schimbare, pe baza experienței României și evoluțiilor actuale în domeniul securității regionale. Articolul se bazează pe analiza dinamicii raporturilor civili-militari și a impactului acestora asupra definirii politicii de apărare și securitate a României.

„Mediterranean Quarterly” este o revistă orientată pe analiza evoluțiilor politice și militare globale, cu accent pe spațiul sud-est european, mediteranean și Orientul Apropiat și Mijlociu.Dep. Integrare Euroatlantica
si Politica de Aparare