Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 212


EXERCIȚIU NATO ÎN INSULELE CAPULUI VERDE


O grupă de scafandri militari, doi ofițeri topogeodezi și unul de stat major participă la exercițiul NATO “STEADFAST JAGUAR 06”, care va avea loc în apele teritoriale ale Insulelor Capului Verde, în perioada 1 iunie– 12 iulie a.c.

Scafandrii EOD (Explosive Ordnance Disposal – distrugerea dispozitivelor explozive), comandați de locotenent-comandorul Adrian Onțică, vor desfășura misiuni specifice în sprijinul componentei navale a exercițiului. Specialiștii Direcției Topografice Militare vor îndeplini misiuni de analiză a terenului în sprijinul comenzii exercițiului, în timp ce ofițerul de stat major, din Forțele Aeriene Române, va activa în cadrul ACC (Air Component Command).

“STEADFAST JAGUAR 06” constă într-o operație care se execută într-o zonă din afara ariei de responsabilitate a NATO și are ca obiectiv certificarea forțelor din compunerea Forței de Reacție Rapidă a Alianței Nord-Atlantice (NRF) pentru îndeplinirea capabilităților finale de operare.

La acțiune participă aproximativ 7.000 de militari din țările NATO, aceasta fiind cea mai mare desfășurare de efective ale NRF, de la crearea acesteia în 2002.
Informații suplimentare pot fi obținute de pe pagina de Internet a exercițiului, www.nato.int/shape/issues/shape_nrf/steadfast_jaguar.htm .Compartimentul de relații publice al Statului Major General