Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 168


COMUNICAT


Īn urma consultarilor vizānd constituirea fortei de stabilizare care va fi dislocata īn Irak, Ministerul Apararii Nationale analizeaza īn prezent posibilitatea participarii, īn cadrul diviziei care va fi condusa de Polonia, cu un detasament de geniu si ofiteri de legatura.

Oferta discutata cu partenerii polonezi pe data de 2 iunie 2003, la Varsovia, face parte din contributia Romāniei stabilita in urma consultarilor internationale privind efortul de stabilizare si reconstructie a Irakului.

Tara noastra va fi angajata si īn sectorul coordonat de Marea Britanie cu un batalion de infanterie, un pluton de politie militara si ofiteri de legatura si stat major. Īn acest context, oferta care a fost analizata īn cadrul conferintei de planificare de la Varsovia reprezinta o redistribuire a efectivelor angajate de Romānia si nu o suplimentare a acestora.

Propunerile finale de participare īn cadrul diviziei conduse de Polonia vor fi supuse dezbaterii si aprobarii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.Biroul de presa al MApN