Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Constantin Bălan

 


Comunicat nr. 345


Jurnal de campanie afgan


Un număr de 300 copii din Qalat, capitala provinciei afgane Zabul, au primit în această săptămână dulciuri, jucării, ghiozdane, manuale și rechizite școlare din partea Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” și a militarilor americani, cu ocazia Zilei Copilului Afgan.

Activitatea s-a bucurat de participarea reprezentanților Programului pentru Copii, din cadrul Consiliului Provincial. “Copiii sunt viitorul și speranța Afganistanului, pentru o lume mai bună, în pace și prosperitate!” a fost mesajul militarilor către oficialitățile din Qalat.

Autoritățile locale și-au exprimat disponibilitatea de a prelua și extinde pe întreg teritoriul provinciei inițiativa de suflet a militarilor români și americani.

Acțiunea româno-americană se înscrie în cadrul misiunilor de cooperare civil-militară (CIMIC) desfășurate de Forța Internațională de Asistență pentru Securitate din Afganistan (ISAF), având ca scop ajutorarea populației locale și o mai bună cooperare și relaționare cu aceasta.

De asemenea, militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” au primit ieri, la Qalat, Afganistan, vizita generalului David McKiernan, comandantul Componentei Terestre a NATO, de la Heidelberg, Germania, și al Forțelor Terestre Americane din Europa (USAREUR).

Generalul McKiernan a evaluat misiunile îndeplinite în provincia Zabul de militarii români și americani și a analizat, împreună cu locotenent-colonelul Daniel Petrescu, comandantul batalionului, modul în care proiectele de reconstrucție și dezvoltare contribuie la menținerea unui climat de securitate în zonă.

„Militarii români și americani îndeplinesc misiuni în aceeași zonă de operații pentru a contribui la asigurarea unei vieți mai liniștite, mai sigure poporului afgan”, a spus generalul american.Biroul de Presă al Ministerului Apărării