Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt.cdor. Liliana Tănase 0722.412.200

 


Comunicat nr. 107


Oaspeți străini la Statul Major al Forțelor Aeriene


O delegație militară condusă de comandantul Componentei Aeriene NATO de la Izmir, generalul-locotenent Maurice Lee McFann Jr., a efectuat o vizită de lucru în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Aeriene Române, generalul-locotenent Constantin Croitoru, în perioada 16 – 19 aprilie.

În cadrul dialogului s-a trecut în revistă stadiul de pregătire și operaționalizare al personalului și structurilor Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și modul de organizare și desfășurare a procesului de formare, instruire și perfecționare a cadrelor militare din Forțelor Aeriene.

Cei doi oficiali au mai luat în discuție aspecte referitoare la rolul apărării aeriene în cadrul NATO. De asemenea, au fost prezentate informări cu privire la posibilitățile pe care partea română le are pentru asigurarea transportului strategic cu aeronave C-130 Hercules.

În programul delegației au mai fost incluse vizite la Baza 90 Transport Aerian, Comandamentul Operațional Aerian Principal și la Baza 86 Aeriană.


Statul Major al Fortelor Navale