Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 199


Politica de informare publică a Ministerului Apărării


Ministrul apărării, Teodor Meleșcanu, a semnat Principiile Ministerului Apărării în domeniul Informării Publice:

„Ministerul Apărării urmărește ca prin difuzarea de informații corecte, complete și oportune să ofere opiniei publice, personalului armatei, mass-media, organismelor guvernamentale și neguvernamentale, posibilitatea de a analiza și a înțelege problematica domeniului apărării naționale.

Pentru realizarea acestui obiectiv, informarea publică se va desfășura în conformitate cu următoarele principii:
1. Aplicarea prevederilor Constituției României, referitoare la dreptul la informație al persoanei, atât în litera cât și în spiritul lor.

2. Furnizarea informațiilor publice se va face în mod oportun, corect, complet și nediscriminatoriu, cu respectarea reglementărilor referitoare la protecția informațiilor clasificate.

3. Asigurarea unui flux de informații publice către personalul armatei, cadrele militare în rezervă și în retragere, veteranii de război și membrii familiilor acestora.

4. Exceptarea informațiilor de la liberul acces se face în condițiile stabilite de lege. Informațiile nu vor fi clasificate sau oprite de la publicare pentru a favoriza sau ascunde încălcarea legii sau din dorința de a proteja organismul militar de critici.

5. Politica de informare publică a Ministerului Apărării exclude propaganda de orice fel sau informarea politică partizană.”Biroul de Presă