Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 365


Repatrierea eroului sublocotenent post-mortem Ioan Grosaru


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, și șeful Statului Major General, amiralul prof. univ. dr. Gheorghe Marin, au participat în după-amiaza zilei de 24 septembrie, pe aeroportul din Suceava, la repatrierea sublocotenentului post-mortem Ioan Grosaru, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Irak.

Alături de familia și rudele militarului au fost prezenți camarazi, reprezentanți ai autorităților locale, generali și ofițeri din conducerea Ministerului Apărării și structurile armatei.

În cadrul ceremonialului militar-religios s-a dat citire ordinului ministrului Teodor Meleșcanu privind înaintarea la gradul de sublocotenent post-mortem a caporalului Ioan Grosaru.

Au fost prezentate, de asemenea, Decretul privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul excepțional dovedit de Ioan Grosaru în timpul executării misiunii și mesajul din partea Primului - Ministru.

“Aș fi dorit să-i pot strânge mâna bărbătește sublocotenentului post-mortem Ioan Grosaru mulțumindu-i pentru misiunele îndeplinite impecabil, într-un teatru de operații extrem de dificil cum este Irak-ul. Ar fi fost minunat ca astăzi Ionel să se afle, teafăr, în mijlocul familiei căreia i-a fost atât de devotat și care avea mare nevoie de el. Ionel, ca de altfel, toți militarii noștri care se află în misiuni externe, și-a asumat cu dăruire, demnitate și profesionalism pericolele. Ne vom aduce mereu aminte de sacrificiul său suprem și-i vom păstra neștearsă amintirea", a spus ministrul Apărării în mesajul rostit la finalul ceremoniei.

Funeraliile sublocotenentului Grosaru vor avea loc marți, 25 septembrie, la ora 12.00, în satul Paiseni, comuna Cornu Luncii (județul Suceava).


Biroul de Presă al Ministerului Apărării