Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 372


Aniversarea Centrului 54 Comunicații și Informatică Oradea


La Centrul 54 Comunicații și Informatică din Oradea, aflat în subordinea Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, a avut loc vineri un ceremonial militar și religios dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea unității.

Cu acest prilej, șeful Statului Major General a transmis Ordinul privind aniversarea Centrului, în care se menționează „Continuând frumoasele tradiții ale armei comunicații și informatică, personalul unității a instruit și a format pentru viață numeroase generații de specialiști, obținând an de an rezultate remarcabile pe timpul pregătirii și desfășurării aplicațiilor, exercițiilor și antrenamentelor, împreună cu militari din toate armele, pentru care a asigurat suportul tehnic necesar conducerii trupelor”.

La festivitate au participat colonelul Ion Cerăceanu, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării și ai autorităților publice locale, angajați ai Centrului.

Ceremonialul, în cadrul căruia au fost înmânate plachete comemorative, a fost urmat de vernisarea unei expoziții cu tehnică de comunicații și informatică aflată în dotarea unității.

În cursul săptămânii trecute au mai avut loc astfel de activități aniversare la Centrul 346 Comunicații și Informatică Sebeș și Centrului 42 Comunicații și Informatică de Sprijin Râșnov, la care a participat și șeful Direcției Comunicații și Informatică, general-maior dr. Dumitru Cristea.

X x x

Centrul 54 Comunicații și Informatică Oradea a fost înființat în baza ordinului Ministerului Forțelor Armate la 1 octombrie 1952, prin transformarea Companiei 377 Transmisiuni din Divizia 95 Infanterie în Batalionul 377 Transmisiuni. Unitatea militară este de o importanță majoră în exploatarea și mentenanța tehnicii de comunicații și informatică în zona de vest a României. Anul 2007 a însemnat pentru Centru o nouă etapă în amplul proces de modernizare pe care-l parcurge în prezent sistemul militar, personalul unității fiind angajat în ridicarea gradului său de profesionalizare, în îndeplinirea standardelor militare operaționale de instrucție și în implementarea noilor concepte privind comunicațiile în Armata României.

Centrul 346 Comunicații și Informatică Sebeș, care a împlinit pe 21 septembrie a.c. 35 de ani de existență, este angajat într-un amplu proces de modernizare, atât în ceea ce privește pregătirea cadrelor, a soldaților și gradaților voluntari, cât și în dotarea cu tehnică de comunicații compatibilă NATO.

Centrul 42 Comunicații și Informatică de Sprijin din Râșnov a participat, în cele trei decenii și jumătate de existență, la peste 130 de exerciții pe linie de comunicații și informatică, în cadrul cărora a asigurat legături pentru unități din toate zonele țării.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării