Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Sublocotenent Alice Moldovan

 


Comunicat nr. 249


COMUNICAT


Duminica, 10 august a.c., cei 405 militari ai Batalionului 811 Infanterie Dej, care actioneaza in cadrul contingentului italian in misiunea „Antica Babilonia” de stabilizare si reconstructie a Irakului, vor incepe primele misiuni la sud-est de localitatea irakiana Nassirya. In zona lor de responsabilitate (5.600 kilometri patrati), militarii romani vor desfasura operatiuni de mentinere a securitatii si controlului in principalele localitati, de asigurare a protectiei pentru instalatiile si facilitatile importante, precum si de realizare a unor puncte fixe si mobile de control al traficului pe principalele artere de comunicatie.

Pana in prezent, militarii romani au efectuat, impreuna cu partenerii italieni, misiuni de recunoastere pe un traseu de 80 de kilometri in adancimea zonei de responsabilitate, tehnica si echipamentul romanesc functionand la parametrii optimi. In aceasta zona nu au fost semnalate amenintari la adresa coalitiei multinationale, populatia neavand o atitudine ostila.
Starea de sanatate a militarilor romani este buna, singura problema cu care se confrunta acestia fiind temperatura ridicata a mediului (peste 50 grade Celsius).
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General