Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Capitan Lucian Visinescu

 


Comunicat nr. 254


COMUNICAT


Joi, 14 august a.c., incepand cu ora 09.00, la sediul Academiei Tehnice Militare, se vor desfasura, in prezenta secretarului de stat si sef al Departamentului pentru Armamente, domnul dr. ing. Gheorghe Matache, festivitatile de absolvire a unei noi promotii de ofiteri ingineri, precum si de acordare a gradului de sublocotenent studentilor militari care au promovat anul IV de studii.

La activitate vor mai participa reprezentanti ai Presedintiei Romaniei, conducerii Ministerului Apararii Nationale si ai institutiilor din sistemul de aparare si siguranta nationala.

Promotia de ofiteri ingineri 2003 numara 63 de absolventi, din care 29 de absolventi pregatiti in trei specializari pentru Ministerul Apararii Nationale, 15 absolventi pentru Ministerul Administratiei si Internelor (M.A.I.), 11 absolventi pentru Serviciul de Telecomunicatii Speciale (S.T.S), cinci absolventi pentru Serviciul de Informatii Externe (S.I.E.) si trei absolventi pentru Ministerul Apararii din Republica Moldova.

In cadrul unei ceremonii, studentilor care au promovat anul IV de studii le va fi acordat gradul de sublocotenent, astfel: 25 pentru M.Ap.N., 2 pentru M.A.I., 5 pentru S.T.S. si 5 pentru S.I.E.

In decursul celor peste 50 de ani de existenta, Academia Tehnica Militara si-a castigat un binemeritat renume in randul institutiilor de invatamant superior din tara si de peste hotare, formand ofiteri ingineri pentru toate structurile sistemului pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, asigurand si pregatirea postuniversitara a acestora.

Jurnalistii care doresc sa participe la acest eveniment sunt asteptati la sediul Academiei Tehnice Militare din bulevardul George Cosbuc, nr. 81-83, ora 08.45.Departamentul pentru Armamente