Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 433


Teodor Meleșcanu s-a întâlnit cu omologul său israelian, Ehud Barak


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, care se află în vizită oficială în Statul Israel, s-a întâlnit astăzi, 29 octombrie, cu ministrul israelian al Apărării și viceprim-ministru, Ehud Barak.

„Discuția cu ministrul Barak a fost una deschisă, foarte bună. Am evaluat stadiul actual al relațiilor militare bilaterale, relații apreciate ca fiind excelente”, a declarat Teodor Meleșcanu.

În cadrul întrevederii dintre cei doi miniștri ai Apărării, au fost abordate teme legate de dosarul nuclear iranian, teme de interes comun atât pentru Israel, cât și pentru România. În context, ministrul român al Apărării a reiterat faptul că țara noastră sprijină ferm politica de neproliferare a armelor nucleare.

Ministrul Meleșcanu a subliniat, pe de altă parte, că România este una dintre țările care susține parteneriatul global al NATO și a apreciat că summit-ul ce urmează să se desfășoare în aprilie 2008, la București, va putea defini mai clar procesul transformării Alianței Nord-Atlantice și rolul pe care aceasta îl va juca în secolul XXI.

Printre subiectele abordate de cei doi oficiali s-au mai aflat evoluțiile procesului de pace din Orientul Mijlociu, lupta împotriva terorismului și scutul antirachetă american.

Ministrul Teodor Meleșcanu a vizitat obiective militare și ale industriei de apărare israeliene.Biroul de Presă al Ministerului Apărării