Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: capitan Valentin Cicarac

 


Comunicat nr. 256


COMUNICATĪn perioada 14-17 august a.c., navele care compun Grupul de Cooperare Navala īn Marea Neagra – BLACKSEAFOR – vor efectua o escala īn portul Constanta. Cu acest prilej, se vor desfasura exercitii cu navele īn stationare, precum si exercitii pe mare, de respingere a atacului navelor de suprafata si de convoiere sub draga, la care vor participa doua nave purtatoare de rachete si doua nave dragoare.

Fortele Navale ale Romāniei participa la activarea Grupului cu corveta “Contraamiral Horia Macellariu” (265). Alaturi de nava romāneasca, īn portul Constanta se vor afla: fregata Smeli (Bulgaria), vedeta purtatoare de rachete Tbilisi (Georgia), fregata Patlavai (Federatia Rusa), fregata Yavuz (Turcia) si corveta Vinitza (Ucraina). Anul acesta, comandantul BLACKSEAFOR este contraamiralul Georgi Georgiev din Fortele Navale ale Bulgariei, iar din statul major al gruparii fac parte ofiteri din flotele tarilor riverane Marii Negre.

Programul de la Constanta include primirea delegatiilor navelor participante la comandantul Comandamentului Operational Naval, vizite la Prefectura, Primarie si Consiliul Judetean, precum si activitati turistice.

Joi, 14 august 2003, ora 15.00, este organizata o conferinta de presa la bordul fregatei SMELI. Jurnalistii interesati de acest eveniment sunt asteptati la punctul de control al Danei Militare (Dana 0) īntre orele 14.30 si 14.50.Statul Major al Fortelor Navale