Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 478


Ministrul Teodor Meleșcanu, la Bruxelles


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, participă în zilele de 19 și 20 noiembrie 2007, la Reuniunea Consiliului pentru Afaceri Generale și Relații Externe (CAGRE) în formatul miniștrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene și la Conferința Europeană de Securitate, care se desfășoară la Bruxelles.

În cadrul reuniunii vor fi abordate tematici dedicate operațiilor din Balcanii de Vest (Bosnia-Herțegovina) și Africa (Sudan/Darfur, Ciad/Republica Centrafricană, Congo).

Discuțiile din prima sesiune de lucru se vor focaliza asupra Capabilităților militare ale Uniunii Europene (capacitatea de planificare și stadiul Catalogului Progreselor înregistrate în acest domeniu) și asupra Agenției Europene de Apărare (EDA) – aspecte ale agendei actuale și de perspectivă.

Pe timpul celei de-a doua sesiuni de lucru vor fi discutate cooperarea UE –NATO, relația UE – Africa pe domeniul Politicii Europene de Securitate și Apărare (PESA), și vor fi abordate subiecte privind securitatea și dezvoltarea.

În marja Reuniunii CAGRE, se va desfășura Conferința Europeană de Securitate (ESC 07), unde ministrul Teodor Meleșcanu va susține o alocuțiune cu tema “Impactul Tratatului de Reformă asupra securității Uniunii Europene”.Biroul de Presă al Ministerului Apărării