Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 266


COMUNICATMarti, 26 august a.c., delegatia militara condusa de ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, s-a aflat in zona de operatii din Irak, pentru a se intalni cu militarii romani care participa la operatiunile “Antica Babilonia” si “Iraqi Freedom”.

Domnul Ioan Mircea Pascu a vizitat tabara „White Horse” din Nassirya, unde se afla dislocat Batalionul 811 Dej, si Al Hillah, pentru a se intalni cu infanteristii si politistii militari, respectiv genistii si ofiterii de legatura si de stat major din comandamentele multinationale.

Agenda delegatiei condusa de ministrul apararii nationale a cuprins intalniri cu comandantii diviziilor multinationale Sud-Est, respectiv Centru-Sud, si comandantul Brigazii italiene „Garibaldi” sub comanda carora actioneaza militarii romani, pentru a discuta diferite aspecte specifice legate de colaborarea in teatrul de operatiuni.

Ministrul apararii nationale a vizitat apoi spatiile de cazare si de lucru ale detasamentelor, precum si pe cele de folosinta comuna, si a discutat cu militarii despre problemele din activitatea curenta si personale. Domnul Ioan Mircea Pascu i-a asigurat pe militari ca toate problemele constatate vor fi rezolvate.

In cursul diminetii de astazi, 27 august a.c., domnul Ioan Mircea Pascu a avut, in Kuweit City, o intalnire oficiala cu ministrul apararii din Kuweit, seicul Jaber Mubarak al Hamad al Sabah, in cadrul careia a fost relevata importanta demararii unui proces de cooperare si pe linie militara intre cele doua tari. Cu aceasta ocazie, ministrul apararii nationale a adresat seicului Jaber Mubarak al Hamad al Sabah invitatia de a vizita Romania.Biroul de Presa al M.Ap.N.