Comunicat de presă



Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Colonel George David

 


Comunicat nr. 273


COMUNICAT


Vineri, 5 septembrie a.c., domnul Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, va participa la conferinta internationala cu tema “Conturarea unei agende comune de securitate pentru Europa de Sud-Est", care va avea loc la Sofia (Bulgaria), in organizarea Centrului pentru Studiul Democratiei.

La lucrari vor participa secretarul general al NATO, Lordul George Robertson, inalte oficialitati din cadrul Uniunii Europene, ministri ai apararii si oficialitati guvernamentale din Macedonia, Republica Serbia si Muntenegru, Romania, Slovenia si Turcia, experti din domeniul apararii si securitatii, reprezentanti ai unor organizatii si agentii internationale, precum si ai unor organizatii neguvernamentale.

In cadrul conferintei vor fi dezbatute principalele provocari la adresa securitatii in sud-estul Europei si rolul tarilor din regiune, al NATO si Uniunii Europene, in abordarea lor. De asemenea, vor fi discutate implicatiile extinderii Aliantei Nord-Atlantice si Uniunii Europene, participantii la lucrari urmand sa propuna solutii novatoare la noile riscuri de securitate.

Cu prilejul vizitei la Sofia, ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, se va intalni cu omologul sau bulgar, domnul Nikolay Svinarov.




Biroul de Presa al M.Ap.N.