Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 29


COMUNICAT


Miercuri, 5 februarie a.c., sub conducerea domnului Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, la sediul Ministerului Apararii Nationale, a avut loc sedinta Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din M.Ap.N.

In cadrul sedintei a fost prezentat si dezbatut raportul Inspectorului General referitor la problemele de natura sociala ale personalului armatei, identificate in urma controlului organizat de Inspectoratul General al M.Ap.N. in luna decembrie 2002. Cele 10 comisii au avut un dialog direct cu personalul din 117 unitati si structuri militare dispuse in 50 de garnizoane.

Printre concluziile raportului, s-au retinut: la nivelul majoritatii cadrelor militare s-a conturat satisfactia datoriei indeplinite in urma Summit-ului de la Praga si sustinerea programului de reforma; exista, la unele unitati sau categorii de personal, nemultumiri legate de cuantumurile salariale pe care le primesc; asigurarea locuintelor sau conditiilor de locuit se mentine la cote nesatisfacatoare; reconversia si reintegrarea socio-profesionala, desi a inregistrat progrese in anul trecut, intampina dificultati datorita ofertei locurilor de munca pe plan local.

In scopul rezolvarii sau ameliorarii disfunctionalitatilor si problemelor constatate, s-a hotarat inventarierea tuturor reglementarilor cu impact in domeniul protectiei sociale si armonizarea acestora in functie de evolutia personalului in perioada 2003-2007, astfel incat acestea sa ramana in vigoare si dupa realizarea “Fortei Obiectiv - 2007”. De asemenea, structurile centrale ale ministerului vor analiza si vor prezenta modul de solutionare a problemelor semnalate.
Biroul de presa al MApN