Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 301


COMUNICAT


In zilele de 29 si 30 septembrie a.c., o delegatie militara condusa de domnul Sorin Encutescu, secretar de stat si sef al Departamentului pentru Relatii cu Parlamentul, Armonizare Legislativa si Relatii Publice, va participa la Seminarul “Experienta Romaniei privind accederea in Parteneriatul pentru Pace si procesul de restructurare si reforma”, care va avea loc la Sarajevo, in Republica Bosnia-Hertegovina.

In cadrul lucrarilor vor fi abordate subiecte legate de actiunile intreprinse de tara noastra pentru integrarea in NATO, rezultatele obtinute in cadrul Parteneriatului pentru Pace si de experienta militarilor romani dobandita prin participarea la exercitii internationale si operatii in sprijinul pacii. De asemenea, vor fi prezentate modul in care se realizeaza controlul democratic asupra fortelor armate si experienta Romaniei in realizarea principalelor obiective privitoare la reforma fortelor armate.

Luni, 29 septembrie, secretarul de stat Sorin Encutescu se va intalni, la Botumir, cu militarii romani care alcatuiesc Detasamentului National “Bosnia” din cadrul SFOR. Vor fi analizate modul de indeplinire a misiunilor si problemele aparute pe timpul indeplinirii acestora, propunerile militarilor pentru imbunatatirea activitatii si colaborarea cu militarii din celelalte tari care alcatuiesc forta multinationala din teatrul de operatii Bosnia-Hertegovina.Biroul de Presa al M.Ap.N.