Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenet-colonel Nezir Gelaledin

 


Comunicat nr. 329


COMUNICAT


În perioada 20 - 22 octombrie a.c., la Complexul Militar Hotelier “HAIDUCULUI”, din București, vor avea loc consultări NATO-România pe problematica contribuției cu forțe pe care țara noastră, ca viitoare membră, le va destina Alianței Nord-Atlantice.

Consultările au ca scop armonizarea cerințelor NATO cu oferta României, având la bază “Propunerile de Forțe Bi-SC (Strategic Commandes) 2004”. Lucrările se vor desfășura atât în plen, pentru cerințele generale privind forțele, cât și pe secțiuni, pentru cele ce vizează categoriile de forțe ale armatei.

Delegația NATO, care este condusă de domnul Frank BOLAND, directorul Planificării Forțelor, și de generalul de brigadă Michael COMBEST, șeful Secției Planificare și Cerințe, cuprinde experți din Secretariatul Internațional, Statul Major Internațional și Comandamentul Aliat pentru Transformare.
Partea română va fi reprezentată de experții structurilor centrale ale Ministerului Apărării Naționale, Statului Major General și ai categoriilor de forțe ale armatei, coordonați de generalul-locotenent Ioan Gavril Ghitaș, consilierul șefului Departamentului pentru Integrare Euroatlantică și Politică de Apărare.

La nivelul experților, la sfârșitul celor două zile, se vor defini cerințele pentru pachetul de forțe cu care țara noastră va contribui în perioada 2005-2010 la misiunile Alianței, inclusiv apărarea colectivă.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General