Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 412


COMUNICAT


Luni, 8 decembrie a.c., ministrul apararii nationale, domnul Ioan Mircea Pascu, a avut, la sediul Ministerului Apararii al Marii Britanii, convorbiri cu secretarul de stat pentru aparare, domnul Geoffrey Hoon. A fost facuta o trecere in revista a ansamblului relatiilor bilaterale in domeniul apararii si a principalelor arii de interes strategic, in primul rand a zonei Marii Negre.

Ministrul Pascu a multumit pentru sprijinul constant acordat Romaniei de catre Marea Britanie in procesul de reforma a organismului militar si de integrare in NATO. Au fost analizate, de asemenea, probleme legate de participarea militarilor romani la operatiunile din Irak, in cadrul diviziei multinationale sub comanda britanica. A avut loc si un schimb de opinii referitoare la evolutia situatiei din Afganistan, in contextul interesului pentru stabilizarea tarii.

Abordand problematica apararii europene, ministrul Pascu a reiterat faptul ca, pentru Romania, securitatea este indivizibila, relatia dintre NATO si UE avand un caracter de complementaritate, nu de competitie.

A fost discutata agenda cooperarii bilaterale pentru anul viitor si au fost abordate contributiile celor doua tari la principalele proiecte ale NATO in perspectiva summit-ului de la Istanbul, din 2004.
Biroul de Presa al M.Ap.N.